The Rule Of Doom

SAMSUNG CSC

Han står där nu, efter så lång tid. Dr Doom må ha massakrerats av sömntuttor (se Tim Story och hans försök 2005 och 2007) och genuina idioter (Josh Trank). Men i nördarnas heliga rike av tusentals serier är han fortfarande skurk nummer ett. Victor Von Doom är smartast, mest framsynt och manipulativ. Lägg till hans position som härskare över det fiktiva östlandet Latveria, så har du enligt mig Marvels bästa skurk.

Drömmen var såklart den otroliga Legendary Scale figuren från Sideshow. 1,3 meter lång och löjligt detaljerad. Det helt obscena priset satte dock stopp för alla typer av försök att införskaffa favoriten.

Tack och lov har Sideshow varit generösa nog att bygga en mindre Doom i kvarts skala. Något jag fått lära mig under alla dessa år med replika och figur samlande är att få objekt för sig riktigt bra på bild. De tappar ofta kraften,styrkan och skönheten. Lillebror Doom såg verkligen inte rolig ut på hemsidan. Men efter att ha fått bevittna både honom och Apocalypse (från kommande X-Men filmen) var jag fast.

Nu är han ihopsatt, klar och tronar över allt och alla. Sideshow har som alltid presterat på hög nivå och att de lyckas massproducera figurer med denna höga kvalitet är otroligt – riktigt tyg, ställbar mantel och utbytbara masker.

Vi kommer bjuda på än mer galen filmmemorabilia i framtiden.