”Dr. Doom Does Not Fail !”

Dr Doom…. Vanärad,förstörd,övergrepp. Det vankas alltid tragedi då Doom skall förekomma i en spelfilm. Allt från den hiskeliga mummel-dummer i Roger Cormans julkalender eller Tim Storys pompösa fåne i sin buskis version. Nu senast var det väl inget annat än en självklarhet att Doom skulle vara den karaktär som skulle ta mest stryk. En fullkomligt vidrig adaption och Toby Kebbells totalt frånvarande skådespel gjorde Doom återigen till den nolla han fåra stoltsera med att vara i filmvärlden.

Annat gäller dock den riktiga Doom. Den Marvel nemesis som offrar sin fru för makt, förslavar nationer och bor i ett slott i bästa Dracula (1992) stil. Det amerikanska företaget Sideshow har byggt två figurer av Doom – ett så kallat Legendary Scale 1/2 monster som reser sig högre än en majbrasa, och en något mer hanterlig 1/4.

Den 1/4-skaliga besten fick vi en titt på nu senast i London. En fantastisk figur som hade varit ett direktköp om det inte vore för maskens klassiska nitar, något som försvunnit i modernare versioner och ett visuellt tillägg jag själv inte uppskattar.

Legendary monstret å andra sidan kostar som en större sommarstuga och är större än Josh Tranks ego. Skulpturen hör till det bästa jag sett, känslan av skala och makt är otrolig, och då har jag inte ens fått se den med mina egna ögon. Tyvärr har rapporter kommit in om enorma kavlitetsprobtem, såsom ett riktigt undermåligt måleri och ett tyg som inte verkar falla i närheten så bra som Sideshows prototyp.

Webhallen har ett exemplar av legendary figuren på lager. Är det dags att lägga ett bud måntro ? Vilka övergrepp som än väntar Doom i framtiden så kommer det alltid vara….

dd

Well said sir……….. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s