Det blir ingen Halo 5: Guardians Recension

Vi tog beslutet att inte recensera Microsoft och 343 Studios super satsning, då ingen av oss besitter kompetensen för att bedöma spelet fullt ut. Trots att jag har deltagit i varje del förutom sidospåren Reach och ODST känns det fel och orättvist att ge en bedömning då multiplayer delen är helt obekant för min egen del. Halo har personligen alltid spelats på samma sätt som Call Of Duty – där singleplayer delen varit huvudrätten. Serien har aldrig accelererat till den hysteriska extas de flesta verkar uppleva för varje del som släppts under seriens 14 långa år. De har alltid varit förnöjsam underhållning men inte mycket mer. Jag tror inte ens vi skall spekulera i vilka reaktioner vi skulle få om vi gick in med dessa förutsättningar för att sedan publicera en recension. De elakheterna får gärna stanna kvar på någon server långt bort i cyberrymden där ingen kan höra trollen skrika.

Och i och med att split-screen funktionen föll bort i denna version försvann en stor del av värdet av Halo för min egen del. Och av att döma av den flodvåg av recensioner som drabbade nätet idag, verkar det som om 343 Industries lagt allt krut på multiplayer delen och återigen slarvat med den – som för så många, viktiga storyn, och lagt enspelarläget som en andra prioritet.

Så för alla er som planerar att införskaffa en av höstens största titlar kan vi bara önska er lycka till och be till server-gudarna att allt funkar. Good hunting out there…….

”Not this time……..”