Årets Bästa Staty 2019

All images courtesy and copyright of XM Studios 2019

Under 15 år inom hobbyn för statyer och film replikas, så har det aldrig varit så spännande och givande som nu. Vi får konstant nyheter om nya tillverkare, som alla har höga ambitioner för sina produkter. Design, finish och allmän kvalitet har också nått oanade höjder. Att hobbyn nu är tillgänglig i ett antal priskategorier är också betryggande då de försäkrar om att den kan spridas – och leva vidare. 

2019 erbjöd ett antal helt spektakulära pjäser. Sideshows Rogue Maquette kan mycket väl vara bland det bästa bolaget har gjort på år och dagar. Prime 1 lyckades äntligen släppa sin fantastiska Yennefer från The Witcher 3: The Wild Hunt. Men det är återigen XM Studios som vår egen röst faller på vad gäller årets staty. XM saknar fortfarande motstycke vad beträffar kvalitetskontroll och byggkvalitet, och 2019 blev ännu ett succé år för dem med statyer som Star Lord, Mystique och Magneto (Marvel Now). 

Aningen ironiskt och paradoxalt, så är årets bästa staty associerad med av av årets sämsta filmer – Dark Phoenix. Där Simon Kinberg mördade den klassiska X-Men-sagan, så gjorde XM Studios motsatsen med sin staty. Täckt i eld och med en stigande fågel Fenix bakom Jean Grey, så råder det inget tvivel om att detta epos i statyform representerar allt som filmen inte var: storslagen, mäktig och elegant. 

Tiger Film utser därmed XM Studios Dark Phoenix till 2019 års bästa staty