Årets Bästa Spel 2019

All images courtesy and copyright of Electronic Arts/Respawn Entertainment 2019

Tillskillnad mot 2018 så var spelåret 2019 inta lika fyllt med oförglömliga upplevelser.
Även om det inte fanns något så pass fantastiskt, som stunden då vi red ut på prärien tillsammans med Arthur Morgan, eller tappade hakan i och med upplösningen i God Of War, så fanns det ändå ett antal minnesvärda stunder. Att agera packåsna i Hideo Kojimas – märkligt underhållande, Death Stranding är något vi sent kommer glömma – på gott och ont. 

Ett annat minne – som inte var befriat från frustration eller ilska, var FromSoftwares diaboliskt svåra Sekiro: Shadows Die Twice, där Dark Souls och Bloodborne gav spelaren möjligheter att – på ren ihärdighet, kunna förstärka sin karaktär med bättre vapen och statistiska fördelar, så är detta inte en möjlighet i Sekiro. Ett antal konfrontationer – med bossar som Isshin och The Demon Of Hatred, kommer för alltid ha en plats i våra mardrömmar. 

Men det är i FromSoftwares fotspår som vi hittar årets bästa spel – Star Wars: Jedi Fallen Order. Efter den massiva – och till stor del välförtjänta, kritikstormen beträffande Battlefront 2, så reser sig Electronic Arts ur askan med hjälp av Respawn Entertainment. Förutom att vara fantastiskt spelmässigt, så bjuder Fallen Order på en lysande berättelse som omfamnar allt som är Star Wars. Referenser och vinkningar utförs med en monumental respekt gentemot sitt källmaterial.

Tiger Film utser därmed Star Wars: Jedi Fallen Order till 2019 års bästa spel