Årets Bästa Konsert 2019

Snart så lyses Sverige upp i en konfekt av färger och explosioner på natthimlen. Det årliga nyårsfyrverkeriet må ställa till med ett härans liv och skrämma livet ur våra fyrbenta vänner. Men inte ens det totala användandet av smällare och raketer kommer kunna mäta sig med Rammsteins konsert på Stockholms Stadion i augusti. De tyska industrirockarna har länge haft ett resume som en live-akt utan dess like. Eld, mer eld och könsdelar som skjuter ut… ja, något, är bara ett fåtal av de inslag som förekommit då Till Lindemann och hans skogstokiga kompanjoner dragit ut på vägarna. 

Med sin starka nya skiva, och en stadiumturné, så tar Rammstein nästa steg i sin karriär som showartister. Showen, volymen och explosionerna har aldrig varit påtagligare, stiligare eller så… ja, bombastiska. Introduktionen, men en explosion som får halva Sverige att skaka, är bara början. Vad som sedan sker är ett ursinnigt och precist musicerade där man kombinerar bomber och granter med stenhård – men ändå melodisk musik, som får publiken att tappa fattningen. 

Sättet Lindemann kommenderade hela arenan i Ich Will förblir ett av årets mest magiska ögonblick. 

Tiger Film utser därmed Rammstein på Stockholm Stadion den 14 augusti till 2019 års bästa konsert