Vad blir det av AC/DC ? 

AC/DC har nedmonterats bit för bit över de senaste året. Först föll Malcolm Young offer till demens, sedan batteristen Phil Rudd som lyckats med att själv-avrätta sin karriär genom mordhot och drogmissbruk.

Båda har ersatts, AC/DC har tuffat på hela förra året med sin världsturné. Men idag kom beskedet om att Brian Johnson tvingats ta en paus från turnerandet eller riskera att förlora hörseln. De närmaste USA datumen har lagts om till hösten och skall enligt AC/DCs hemsida genomföras med en gästsångare.

Vi vet ingenting om vad som sker just nu, vilken behandling Johnson får och hur detta kan utvecklas. Bandet må ha överlevt det mesta, men detta bakslag känns som den sista spiken i kistan. Att förlora sångaren Bon Scott och resa sig ur askan med albumet Back In Black sker bara en gång. Inte ens om det vore självaste Adele som skall stå statist för sången går det att kompensera för Johnsons frånvaro, han och Angus Young är gruppens centrum och motor, den odödliga duon.

Självklart vore det naivt att helt räkna ut gruppen, vi får vänta och se. Men det går inte att fly undan de helvetes klockor som slår, bränslet som bränns ut, reservdelarna som verkar mindre, ibland måste acceptansen och uppenbarelsen att ett adjö är oundvikligt.

57th GRAMMY Awards - Show”Forget the hearse ‘cause i’ll never die”