Bruce The Biography 

BTR-700x1057

Det där kom från vänster. Vi hörde rykten och viskningar, men att management och personal lyckats knipa igen tills nu är ändå ganska otroligt. Bruce släpper i höst den mytomspunna självbiografien som bara figurerat som något mytiskt objekt likt förbundsarken.

Jag är fortfarande i en mindre chock över annonseringen, vem hade trott att karln arbetat på projektet i över sju år samtidigt som han vält arenor och fått hela kontinenter att sjunga med och skrika hasen ur led. I och med att Peter Ames Carlin släppte sin godkända biografi trodde nog jag och många andra att den genuina självbiografin integrerats.

Carlins bok kan bara klassas som medelmåttig för att hålla det trevligt och snyggt. Flera gånger kändes det som att läsa en snyggare Wikipedia artikel, avsaknaden av riktig karaktär eller djupdykningar i Springsteens sakralt välskrivna texter och låtar, ledde till en ofta förutsägbar och ointressant läsning. Men nu, äntligen, får vi den riktiga varan. Om detta blir bra eller inte är svårt att säga. Men just nu spelar det ingen roll, förväntningarna är redan genom taket, trots att logiken och hjärnan skriker om mer fotfäste på jorden. Men om turen och korten spelar rätt kan detta bli mästerligt.